Logo

Yüzük Fincan Oyunu Nasıl Oynanır?

Yüzük fincan oyunu arkadaş grupları tarafından bir araya gelindiğinde sıkça tercih edilen bir oyundur. Takım oyunu olduğu için oldukça eğlenceli olan yüzük fincan oyunu gençler tarafından sevilir. Oyunu oynamak için 5 ile 10 arasında fincana ve bir tane de yüzüğe ihtiyacınız vardır. Oynamaya başlanmadan önce iki gruba ayrılmak gerekir. Bu fincanların sığabileceği boyutta tepsi de hazırlandıktan sonra oyuna başlanabilir.

Bir grup tepsiyi ve fincanları alır. Fincanlar ters bir şekilde dizildikten sonra, karşı takımın göremeyeceği bir şekilde yüzük herhangi bir fincanın altına saklanır. Ardından karşı takım tepsideki fincanların hangisinde yüzük olduğunu bulmaya çalışır. Yüzüğü bulmaya çalışan grup kendi aralarında birini seçer ve tartışma sonucunda hangi fincanın kaldırılmasına karar verildiyse bu kişi o fincanı kaldırır. Tabii ki oyun bu kadar basit değildir.

Oynarken seçilen temsilci elini tepsideki fincanların üzerinde yavaşça gezdirir. Bu sırada karşı takımın yüz ifadelerine bakarak yüzüğün orada olup olmadığını anlamaya çalışır. Eğer grup tarafından bir yüz ifadesi değişikliği fark edilirse o fincanın kaldırılması, seçilen temsilciye söylenir. Temsilci bir fincanı kaldırırken dolu ve ya boş der. İlk kaldırdığı fincana dolu derse ve dolu çıkarsa takımına 10 puan kazandırır. Her yanlış tahmininde ise takımından bir puan eksilir.

Oldukça eğlenceli olan yüzük fincan oyununu zaman geçirmek için arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz. Oyun sizin belirlediğiniz puana ulaşıldığında tamamlanır. 30 puanı idealdir.


Yorumlar

Yorum Gönder