Logo

Michigan Gölü Hakkında Bilgi

Michigan Gölü, Birleşik Devletler'de bulunan, Illinois, Indiana, Michigan ve Wisconsin bölümlerini kapsayan beş Büyük Göllerden biridir. En geniş noktada 307 mil uzunluğundadır. Gölün maksimum derinliği 925 fittir ancak bu değer yerden yere önemli ölçüde değişir. Michigan Gölü, Amerika Birleşik Devletlerinde'ki en büyük tatlı su gölü olma özelliğine sahiptir. 
Buna ek olarak, Michigan Gölü yaklaşık 1,638 km uzunluğunda kıyı şeridine sahiptir ve bunların 45 kilometresi Indiana'da bulunmaktadır. Gölün kıyılarında, dünyanın dört bir yanından gelen insanların keyif aldıkları bir dizi plaj vardır. Aynı zamanda dünyanın en büyük tatlı su kum tepeleri koleksiyonunu da içerir. Rüzgar ve dalgalar bu tepelerin oluşmasında etkin rol oynamıştır. rtınalar sonucu oluşan dalgalar daha sonra büyük miktarda kumu içe doğru taşır. Sonunda, rüzgar alıp kumları büyük tepelere döker. Michigan gölü çok önemli bir ekosistemdir ve biyolojik açıdan oldukça zengindir. Kıyı şeridinde ormanlar, çayırlar ve meşe savanları bulunur. Bu kıyı şeridi her yıl milyonlarca kuşa barınaklık yapar. Ayrıca gölün yakınlarında bulunan habitatlarda çeşitli balıklar için yumurtlama sağlanır. Kısacası tam bir doğa harikasıdır.

Endüstri ve Michigan Gölü
Michigan gölü kıyı şeridi, 10 milyonun üzerindeki insana ev sahipliği yapıyor. 
Demir cevheri, kömür, kalker, metaller, petrol, kok ve kimyasallar gibi birçok tarımsal ve endüstriyel ürün göl havzasının kaynaklarından gelmektedir. Michigan Gölü birçok amaca hizmet eder. Büyük ticari ve sportif balıkçılık endüstrilerini destekler. Tarımsal sulama için endüstriyel proses ve soğutma suyu sağlar. Toplu ticaret ögelerini taşıyan nakliye filoları, gölün üzerinden geçer. Michigan Gölü, yüzme ve balık tutmak için uygundur. Manzarasıyla da dikkat çeken Michigan gölü, ülkenin en büyük şehri olan Chicago'dan da geçiyor. Aşağıdaki tabloda arazi kullanım istatistikleri verilmiştir.
Arazi Kullanım İstatistikleri
Arazi kullanımıHavza Arazi YüzdesiKıyı yüzdesi
Tarımsal% 44% 20
Yerleşim% 9% 39
Orman% 41Yok
RekreasyonelYok% 24
TicariYok5%
Diğer% 65%

Michigan Gölü Canlılar ve Ekolojik Özellikleri

En büyük beşinci göl olan Michigan Gölü, ekolojik bakımdan zengin ve küresel açıdan önemli bir ekosistemdir. Kuzeyden güneye doğru 300 kilometre uzanan kıyı şeridinde, kuzeyde kıta ormanları ve kıyı şeridi, güneyde kuru kumlu çayırlar ve meşe savanları bulunur. Bu doğal topluluklar, birçoğu yalnızca bu bölgelerde bulunan nadir türlere çok sayıda yaşam ortamı sağlar.