Logo

Astronominin Alt Dalları Nelerdir?

Tarihsel olarak astronomi, gök cisimlerinin gözlemine odaklanmıştır. İnsanoğlu her zaman gökyüzüne bakmış, etrafındakilere ve evrene anlam vermeye çalışmıştır. Yıldızlar, gezegenler ve tutulmalar gibi olayları incelendi ve bu alanda gelişme sağlandı.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber her alanda olduğu gibi Astronomi alanında da köklü değişiklikler getirecek faydalı çalışmalar ve araştırmalar hız kazanmaktadır. Evren hakkında bilgi sahibi olmak ve gözle görülemeyen maceralara atılmak elbette ki insanlık için büyük bir kazanım olacaktır. Bu yüzden Astronomi önemli bir bilim dalıdır. Astronomi, geniş bir alanı kapsadığı için buna bağlı olarak daha kolay ve ayrıntılı incelemeler için alt dallar oluşmuştur.

Astronominin Alt Dalları

Astrobiyoloji: Evrendeki biyolojik sistemlerin gelişimini ve evrimini inceler.

Astrofizik: Gök cisimlerinin fiziksel özellikleri ve etkileşimi de dahil olmak üzere Evrenin evrenin fiziğini ele alan, Astronominin alt dalıdır.

Astromatematik: Gök cisimlerinin gözlemsel verilerini sayısal alanda değerlendirildiği alt daldır. 

Astrokimya: Gök cisimlerinin ve ortamın kimyasal yapısını inceleyen daldır.

Astrojeoloji: Gezegenlerin ve gök cisimlerinin oluşumunu ve gelişimini ayrıntılı olarak inceleyen ve değerlendiren alt bilim dalı.

Arkeoastronomi: Eski dönemlerdeki astronomi çalışmaları hakkında bilgi edinmek için arkeolojik kalıntıların incelendiği dal.