Logo

Bolivya Bayrağının Anlamı

Hemen hemen her milletin bayrağı kullanılan renklere ve amblemlere atfedilen bir mantık veya anlam taşıyor. Bolivya Bayrağındaki renkler ve simgeler de rastgele oluşmamış, Ülkenin tarihi ve değerleri hakkında anlam taşımaktadır. Bolivya, tarihi ve değerleri olan bir ülke olduğu için, Ülkeyi simgeleyen bayrak seçimi de buna bağlı, ilişkili olarak yapılmıştır.


Bolivya Bayrağının Anlamı Nedir?

Bolivya bayrağındaki kırmızı şerit, ülkedeki askerlerin cesaretini temsil etmektedir. Onun altında bulunan sarı şerit ise, ülkenin zengin maden kaynaklarını temsil eder. En alttaki yeşil de toprak verimliliğini sembolize eder.

17 Ağustos 1825 yılında İspanya'dan bağımsızlığını ilan eden Bolivya, bundan 11 gün sonra ilk milli bayrağını onayladı. Yıllar geçtikçe bayrak tasarımı geliştirildi ve bugünkü halini aldı.

Bolivya Hakkında Bilgi

Brezilya doğu sınırını oluşturuyor; Diğer komşuları batıda Peru ve Şili, güneyde Arjantin ve Paraguay bulunuyor. Nüfusunun yarısı La Paz bölgesinde yaşıyor. Yağmur Ormanlarından otlaklara kadar uzanan bir ova bölgesi olan Oriente, Ülkenin büyük bir kısmını kaplar. 

Eski zamanlardan beri İspanyol sömürgesi olan Bolivya, bir zamanlar İnka İmparatorluğunun parçasıydı. İspanyolların İnka'yı yenmesiyle İspanyol sömürgesi haline gelen Bolivya, maden açısından zengin kaynaklara sahipti. Ülke, 1825 yılında bağımsızlığını kazandı ve ünlü bir kurtuluşçunun adını aldı.