Logo

Empati ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıda empati ile ilgili kompozisyon örneğini bulabilirsiniz. Empatinin önemini, empatinin hayatımızdaki yerini ve empatinin tanımını içeren bu kompozisyonu ödevlerinizde kullanabilirsiniz.

Empati ile İlgili Kompozisyon


Empati, kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak buna uygun bir şekilde davranmak, onun hissettiklerini anlamaktır. Kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyup, bu şekilde davranışlarımızı belirlersek, iyi ve olumlu ilişkilerimiz olur. Toplum içindekini yerimiz önem kazanır ve saygın bir kişi konumuna geliriz. Kısacası empati, hayatımızın her yerinde, herkese karşı göstermemiz gereken bir tutumdur.

Günümüzde empati kurmayan, kaba ve anlayışsız insanlar oldukça fazladır. Bu insanların toplumdaki saygınlığı tartışmaya açıktır ve iletişim kurmakta başarısız oldukları için ilişkileri olumsuz ilerler. Olumsuz ilişkiler, günlük işleri ve kişinin geleceğini de etkilediği için empati kuramayanlar her zaman geridedir. Empati, yalnızca insanlar arasında değil doğadaki tüm canlılarla var olan bir bağ olmalıdır. Karşılıklı empati yalnızca insanlarda olsa da, hayvanlara karşı olan tutumlarımızı da bu özellik ile düzeltebilir, daha iyi bir hale getirebiliriz. Empati, doğuştan kazanılan bir yetenek değildir, kişinin çevresinden ve ye kendi kendine elde ettiği, olumlu bir özelliktir. Bu özelliğe sahip olmak için çaba sarf etmeye gerek yoktur, doğruların ve yanlışların farkında olan, öğrenmeye, anlamaya ve değişmeye hazır olan herkes empati kurabilir.

 Herkesin bu özelliği kazanması sonucunda dünya daha iyi bir hale gelerek sosyal alandaki gelişmeler hız kazanır ve toplumdaki uyum, beraberlik ve anlayış sağlanır. Bir durumda nasıl davranacağınızı bilememek, konuşmalarınızda ne yapacağınızı kestirememek empati kurma yoluyla kolayca çözümlenebilir. Sosyal hayattaki gelişmeler, iş hayatına ve özel hayata da yansır. Çevrede görülen değer ve saygı, kişiye özgüven kazandırır ve işlerindeki başarıyı daha olanaklı kılar. Öğrenciler için de aynı şekilde sınıf ve okul ortamında sağlanan iyi ilişkiler, derslere yansır.

-Bu kompozisyon meraklıfare.com editörleri tarafından yazılmıştır. Tüm hakları meraklıfare.com'a aittir, yayımlanamaz.